Home Made Chicken Tuna Hotdog

Posted by *∽ IZAN ∽* Tuesday, June 8, 2010 , ,




Resepi Home Made Chicken Tuna Hotdog | Kategori : Sajian Barat |








Bahan Bahan
(Untuk satu hidangan)
1 batang sosej ayam/daging
1 buku  roti hotdog
2 Sudu spread tuna + mayonis (ready made dlm tin)
Sos cili
Lada sulah
Sayuran :
Salad, timun & tomato  - di hiris
   
Cara - cara
1.      Rebuskan sosej sehingga masak.( Lebih lembut dan sihat OK! )
2.      Selitkan hirisan tomato, timun dan daun salad  ke dalam roti hotdog yang telah di belah tengah (biasa guna roti Gardenia)
3.      Sapukan spread tuna mayonis di tengah-tengah bahagian roti.
4.      Letakkan sosej di tengah roti dan tuangkan sos cili.
5.      Akhir sekali taburkan sedikit lada sulah. Sedia untuk di hidang..!!

Story behind the scene :

Saya penggemar HOT DOG 1901. Masa mengandungkan Dania memang every week wajib ngap Hot Dog 1901 especiall New York Chicken dia kalau tak memang tak sedap badann…. So resepi di inspirasikan oleh Hot Dog 1901 versi Home Made Tuna Mayo! He he.
P/S : Oh tidakk…!! Lepas tulis resepi ni terus rasa nak terjah Hot Dog 1901…!!! Ohokkk….!!

6 comments

  1. Kakasma Says:
  2. Izan,
    akak pong suka makan 1901 nyer hotdog..penuh gitu..lama tak makan..dulu kat seremban ade skrg ntah kemana gaknyer..ermmm nak cari roti john ler nak buat camgini...

     
  3. Re Kak Asma. Tu la... time singgah leh la beli.. kalau tak buat sendiri je la jawabnyer hu hu

     
  4. izahdaut Says:
  5. wahh sedap nih..cik izan saya mintak izin copy n paste resepi mee rewah cik izan dalam bblog saya ye..thanks n memenag sedap

     
  6. hana Says:
  7. apesal la aku jakun tak tau apa mende alah 1901 tuH! mmg dak kampung btol mek hana niH! muahahahaaa...

     
  8. Re Izah, sila silaa....! jangan memalu.. wahhhhh baru tau rasa terharu bila org cuba resepi kiter..! hu hu

     
  9. Re K.Hana,
    Wat camne.. kalau ada 1901 kat Jepun tu pun K.Hana tak kan cari nyerr.. kan leh makan pun! hu hu. Bukan dak kampung namenyer tuu...! tapi jauhhhh sangat dari kampung!!! hu huh u

     

Post a Comment

Terima kasih singgah.. terima kasih terlebih lagi sudi komen.... ceria hari saya hari ni!

My Sweet Circle

CLICK CLICK HERE! TQ..!!

Search This Blog

Surely Best Promotion!