| Resepi Sambal Pari Bakar | Kategori : Lauk Pauk |
Sumber : Ibu ku


Bahan-Bahan :

2 ekor ikan pari sederhana besar
5-8  sudu Cili kisar
1 biji bawang besar - di kisar
3 ulas bawang putih - di kisar 
2 batang serai - di kisar
Limau kasturi
Garam & gula
Lada besar & daun sup untuk hiasan

Cara-Cara:
1. Bersihkan ikan pari dan bakar sehingga masak dengan di lapikkan 
daun pisang.
2. Tumiskan kesemua bahan kisar di dalam periuk berasinga
sehingga garing dan naik minyak.
2. Masukkan air dan masak sehingga mendidih
3. Masukkan garam & gula secukup rasa, gaul sebati dan matikan api.
4. Tuangkan ke atas ikan pari yang sudah di bakar. Perahkan dengan 
limau kasturi dan taburkan bahan hiasan.. perghh pasti mengancamm!


Story behind the scene:
Resepi ni Mak masak masa raya baru ni.
Ada saudara datang beraya jauh nu dari Batu Pahat so emak buat menu special ni.
Rupanya tak la susah sangat nak buat sambal pari bakar ni.. 
dan rasanya walla!!! WAJIB cuba nih!!!
harus cuba!!!

My Sweet Circle

CLICK CLICK HERE! TQ..!!

Search This Blog

Surely Best Promotion!