Bahan-bahan
Ikan patin ~ 3 ekor, di hiris
Tempoyak ~ 3 senduk
Cili padi ~ 20 biji
Serbuk kunyit ~ 3 sudu
Serai ~2 batang (optional)
Daun kesum ~ 3 pucuk
Bunga kantan ~ sekuntun
Terung (optional)
Cara-cara
Masukkan kesemua bahan masakan dan jerang di atas api.
Apabila kuah mendidih, masukkan ikan patin dan masak sehingga sebati.
Behind The Scene :
Resepi ni belajar dari saudara yang duduk Temerloh
masa balik kampung minggu lepas.
First time belajar 'live' depan mata ni & resepi
di catit 'panas-panas'!
Behind The Scene :
Resepi ni belajar dari saudara yang duduk Temerloh
masa balik kampung minggu lepas.
First time belajar 'live' depan mata ni & resepi
di catit 'panas-panas'!
Takde gambar ke Izan?
ReplyDeletere ambrynaa:
ReplyDeleteAhahahaa.. sorry baru upload gambar. Ni resepi ni aku catit 'panas panas' masa kat Temerloh. Tak dan plak nak download & upload gambar ekekekeke